Προκλητικοί μισθοί σε κάποιους υπαλλήλους και συνεργάτες της ΕΡΤ

Προκλητικοί μισθοί σε κάποιους υπαλλήλους και συνεργάτες της ΕΡΤ

Αρ. Πρωτ. 6926/03.03.2010

Προς Υπουργό:

Πολιτισμού & Τουρισμού

 

Στη δεδομένη οικονομική συγκυρία  και ενώ η κυβέρνηση έχει στις προθέσεις της την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος μέσω και της μείωσης του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων, οι μισθοί υψηλόβαθμων υπαλλήλων και στελεχών της ΕΡΤ παραμένουν ανέπαφοι και συνεχίζουν να προκαλούν το κοινωνικό σύνολο. Το συνολικό νοικοκύρεμα των δαπανών, επέρχεται με την μείωση των προκλητικών μισθών, που απολαμβάνουν ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων κάποιοι υπάρχουν και   στην ΕΡΤ. Η σπατάλη που παρατηρήθηκε στην κρατική τηλεόραση και οι υψηλοί μισθοί, συνεχίζουν να προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα.

Δεν είναι δυνατόν, να δαπανώνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μισθούς συγκεκριμένων στελεχών και η μισθοδοσία τους να βρίσκεται στα ύψη, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες προσπαθούν μετά βίας να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες. Οφείλει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, αλλά και η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, να αντιληφθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το μέγεθος της κατάστασης που βιώνει ο ελληνικός λαός και να προχωρήσει στην άσκηση τολμηρής πολιτικής, προκειμένου να σταματήσουν ορισμένοι να απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-  Έχει προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο στην μείωση των προκλητικών μισθών κάποιων υπαλλήλων και συνεργατών της ΕΡΤ, όπως έχει κατ' επανάληψιν εξαγγείλει τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος Υπουργός;

Απάντηση Υπουργείου